JAG VILL INTE JOBBA FÖR EN HÅRSPRAY

Posted in DEEEEEP

… eftersom att vi är ett så pass nystartat bolag har vi ingen budget för marknadsföringen men hoppas du vill marknadsföra ändå …
eller 

… eftersom att vi är så nystartade så har vi inte nån budget för marknadsföring men hoppas att ni vill jobba ut vårt brand gratis ändå mot att era influencers får en hårspray från oss …

COME ON! Varken vi eller våra influencers jobbar för hårspray. Dags att budgetera om hörrö ni.

Med influencer marketing får man alltså i deras fantasi:

– en modell

– en fotograf

– en creative director

– ett varumärke

– en editor

– en copywriter

– en förmedlare

– en makeup artist

– stylist

FÖR EN HÅRSPRAY! WOW! 

Tack kära ni för att ni ändå tycker att min tid och varumärke samt inventarier är värd en hårspray från er. Känner verkligen att ni ser ett värde i oss influencers. 

Nej ni verkar helt enkelt faktiskt inte se vårt värde, så då kan ju jag tacka nej och så kan ni klara er framgång utan oss influencers? Toppen. Tack. Då är vi överrens.

Intressant hur man startar ett bolag som är beroende av marknadsföring som tydligen inte ens budgeterat in marknadsföring som en kostnad haha. JÄVLIGT intressant.

Fortfarande rimligt att ge en hårspray som betalning till någon som når ut till etc jag själv, 67 400+ följare ? Kan fortsätta forever.

589 552kr för sida No 3 på Metro ???? då har du nog antagligen även slängt ner en summa på en makeup artist, Creative director, fotograf och hela det där media teamet också. För 24h of fame i Metro. En tidning på bussen som inte jag läser iallafall. Men det måste kännas så jäkla rimligt ändå, att du där var så gammalmodig så du hellre slängde ner en halv mille på en tryckt tidning istället för att betala ca 1000 influencers som mig.

Istället för att skapa en god relation till kanske säg 800 st som mig då, en profil som kommer vara nöjd och stå bakom ditt varumärke helhjärtat, istället för att kissa på oss och ge oss lite stadga i håret. 

Nej nej, fortsätt betala för att få upp din hårspray på en stel produktbild i tidningen. Du personligen brukar ju säkert verkligen bli inspirerad av att köpa den där produkten på sida 3 som du ägnade ca 0 sekunder åt när du sitter och vill läsa om något helt annat som typ vad det blir för väder och sånt. Rimligt.

Kanske känns det bättre att lägga ner hela marknadsföringsbudgeten på något som dessutom inte ens i närheten är lika spårbart som sociala medier, för då kan man ju faktiskt chansa sig till ett utfall. Så kan man sitta där och skryta till sin affärskompis om att man minsann syntes på sida 3.

Dryga 1,2 miljoner läsare står det 2014 iallafall. Det är alltså en kostnad om ca 50 öre per läsare som KANSKE ser din annons då. Med den kalkylen bör en tjej som mig alltså skicka en faktura på cirkus 34 000kr minimum för en bild. Då har jag ju liksom inte ens räknat med alla fina siffror som arbete och det där bakom min bild. Då är det en tidning som är så kallad neutral, något inte jag som influencer är. För jag är en person, en person som varje dag står för något du vill marknadsföra dig med. En våg för dig att rida på. En så kallad branding! 

De som jobbar på Metro går hem från sina jobb. Jag är mitt jobb hela tiden, jag kan inte göra ett enda snedsteg, en cigg i handen och jag blir dömd. Men du vill fortfarande betala pengar till den där tidningen och belöna mig med hårspray. 

Vill poängtera att det inte är så att jag inte tycker att Metro ska ha betalt. Jag anser bara att även influencers bör ha betalt. En form av jämställdhet i branschen typ.