”BARA SNACK” mvh bittra tjejer

Posted in DEEEEEP

Godmorgon! Idag vaknade jag upp med värsta leendet tills jag fick syn på två kommentarer från två bittra tjejer som antagligen vaknade upp med totalt fel attityd imorse och det gör mig fan rasande att se!

Kommentar: Jag håller med om att det är bra skrivet men jag kan inte låta bli (trots att jag endast utgår efter det du skriver i bloggen och faktiskt inte känner dig) att känna att detta är ”bara snack” från din sida. Don’t get me wrong, jag tycker det är svårt att kommentera på nätet då folk inte kan höra hur man egentligen menar det. Jag menar inget illa men har lite svårt att ta dig seriöst när mycket av dina inlägg de senaste veckorna har handlat om att komma i form och äta nyttigt. Det känns lite som att du skriver detta för att det är ”coolt med en smal, snygg tjej som äter vad hon vill”. Sen kan jag även tycka att du dömmer ut folk lite väl hårt, ingen väljer att få anorexia. Det grundar sig i en osäkerhet kring ens utseende och i en psykisk sjukdom man inte kan rå för.

Att du dessutom lyckas trycka ner folk som använder facetune i samma inlägg när du själv använder olika typer av fillers. Är inte det ungefär samma sak? Båda använder sig av metoder för att stärka sina styrkor? Lyft dig själv till skyarna, det diggar jag och det borde fler tjejer göra.. men du behöver kanske jobba lite på hur du uttrycker dig om andra.   

Kommentar: Fast vänta, du skriver själv om diet/bantning var och varannan dag?! Haha alls skrattar åt den uppenbara dubbelmoralen i detta inlägget…

Och vet ni va? Tack för ert bidrag till en bättre dag. Tack för ert bidrag till att tjejer ska förstå att deras egna värde INTE ligger i att skita i potatisen resten av livet. Tack för ingenting! Det är väl så jävla bra att jag nämner nånting om det än att inte nämna det alls? Det är väl svinbra att jag utnyttjar de läsare jag faktiskt har på att sprida någon form av styrka till tjejer som känner av exakt samma hets som jag också gör varje dag än att inte nämna det alls. Sen att jag försöker äta nyttigt och tränar osv. SNÄLLA DET ÄR HÄLSA! Allt är inte svart och vitt. Jag vill självklart inte trycka i mig pizza VARJE dag eller godis på eftermiddagarna även fast det är lätt hänt. Men vet ni vad? Det finns en extrem stor skillnad i min så kallade ”dubbelmoral” som ni säger det. Socker behöver inte kroppen. Socker är GIFT. Ett gift jag själv får i mig varje dag. Men sanningen är att om du skiter i alla kolhydrater och bara äter sallad till lunch, ja då behöver kroppen fett.

Gällande facetune, JA, jag tror att i princip de flesta har pli på vad det är för app vid detta lag och ja jag använder den. Däremot ser man skräckexempel på hur tjejer ska bli hur tunna och smala som helst och eftersträvar samma look i verkligheten. Det var det som skrevs gällande det. Hur fan kan ni tycka att det ”bara är snack” att betona ett extremt viktigt ämne som exakt alla påverkas av. 

Hade en sjuk tjej skrivit detta inlägg hade jag inte direkt sagt åt henne att hon hade dubbelmoral. Jag hade sagt FYFAN VAD DU ÄR BRA! DU ÄR STARK. DU INSPIRERAR. För det är ta mig fan ett så mycket bättre inlägg än tidigare. BARA för att en tjej en gång varit sjuk betyder det INTE att hon inte får peppa andra tjejer i rätt riktning.

9 Kommentarer

 1. Jessica Cullin säger:

  Jealousy makes girls react this way, don’t let it get to you what you wrote was very well written ???? As Well as a very good and strong message for all ladies out there ???????? Power to you ????????????????????????

  1. Isabella Jedler säger:

   Thank you <3 Agree. This makes me so mad!

 2. D säger:

  Fast, det är ju lite hyckleri att predika att ”du är fin som du är” när man själv har fillers och botox i hela ansiktet, inget fel i det jag själv har gjort både läppar & panna. Du är supersnygg, och jag är nog inte ensam om att få dåligt självförtroende av att se dina bilder ???? Och att möta kritik med ”ni är bara bittra”, är det så man bemöter människor som har en synpunkt?vad är de bittra över? Att de inte kan äta precis vad de vill som du verkar kunna utan att gå upp i vikt? Tänk på att även du bidrar till detta osunda ideal – även genom att kalla dessa tjejer bittra. Och att påstå att man tränar och äter bra enbart för hälsan, det är det ingen som menar egentligen – en del av anledningen absolut. Men utseendehetsen handlar inte bara om kroppsideal, och jag tycker faktiskt inte att du är rätt person att trycka ner andra tjejer för att de påverkats av den utseendehets som vi utsätts för varje dag i sociala medier. I princip alla influencers, inkl du själv, ser mer eller mindre likadana ut med stooora läppar, höga kindben, markerad käklinje osv – det är det nya idealet! Så tycker du ska kliva ner från dina höga hästar och inse att du själv bidrar till ett osunt ideal, det är få förunnat att ha så ”perfekt” ansikte naturligt – så det om något sänder fel signaler om ”du är INTE fin som du är”. Jag håller med tjejen som kommenterade att du får nog tänka på hur du formulerar dig! Innan man skriver om ett så känsligt ämne måste man tänka ur alla möjliga vinklar!

  1. Isabella Jedler säger:

   Filler påverkar inte hälsan negativt. Tänker inte ens kommentera denna kommentar mer. Suck

   1. D säger:

    Skrev jag att fillers var skadligt?
    Nej! Jag skrev att du bidrar inte själv till sunda ideal, tvärtom. Bara för att det inte är skadligt för kroppen kan det påverka en psykiskt att känna att man inte kan leva upp till idealet. Vill minnas att du skrivit mycket om dåligt självförtroende och psykisk ohälsa tidigare, men du ser inte den kopplingen?
    Den försvarsposition du sätter dig i ökar inte heller trovärdigheten, om du skriver ett sånt inlägg får du förvänta dig reaktioner. Jag har sett dig som en smart och ödmjuk tjej, tyvärr visar du en annan sida nu!:/

 3. Emma säger:

  Håller med tidigare kommentarer. Du är en super fin tjej och jag är säker på att du inte menar nåt illa MEN det blir tydligt att inläggen om ätstörningar och utseeende inte är så genomtänka från din sida. Blir svårt att få trovärdighet när det kommer från en person som uppenbarligen lägger mkt fokus på det yttre. Givetvis är det inget fel med det men ditt beteende visar ju tydligt att det är viktigt att vara snygg. Då blir det en stor diskrepans mellan vad du gör och sedan uttrycker för åsikter.

  1. Isabella Jedler säger:

   Så bara för man gillar o sminka sig och gör fillers är det alltså INTE OK att belysa ätstörningar haha?!?!?!

 4. Isabelle säger:

  Men alltså wow, lugna dig lite nu. Jag anser inte att min kommentar är bitter, jag anser att du bör jobba lite på ditt sätt att uttrycka dig då jag får uppfattningen om att du ser ner på tjejer som ”skippar potatisen”. Det är en skillnad på att peppa folk att tycka de är fina som de är och att se ner på folk som mår dåligt i sig själva. Som jag skrev i min kommentar – ingen väljer att få anorexia.

  Jag tyckte bara att ditt inlägg inte höll särskilt hög trovärdighet med ”du är fin som du är snack” när mycket av dina inlägg handlar om just utseendehets (träning, fillers, smink, hårförtjockning/förlängning etc.) Du behöver inte hålla med mig, men du måste kunna ta att folk har en åsikt.

 5. Emma säger:

  Jo absolut! Du bör dock ta in hur det påverkar din trovärdighet. Håller åter igen med tidigare kommentarer. Du behöver inte hålla med men acceptera andras åsikter.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.