STADEN SOM GER DIG ANOREXI

Posted in everyday

Idag tvingade jag hit Mike till kontoret för en mysig vårlunch i solen. Verkligen ombytta roller på oss. Mike är duktig och beställer utan olja, dressing, bröd, ja sånt som är ”onyttigt” men jag inspireras inget vidare. Jag tänker inte lägga av med sånt. Nånstans får det vara nog känner jag. Hela mitt liv har jag sett tjejer rasa i vikt när de helt plötsligt petar i maten och ska slänga resten i smyg. De som går runt med cancerpinnen i munnen lite för ofta för att dämpa hungern antar jag. Inte fan blir du mätt på en halv kvist broccoli. Lärde du dig inte i skolan att broccoli var en liten tredjedel/hälften av kostcirkeln?

Du är fin som du är!

Aldrig har jag sett så många tjejer förvandlas till någon form av instagram inpo bild in real life med för mycket facetune som Stockholm. Vem fick er att må såhär? Vem fick er att aktivt gå runt i svält för att känna er ”fina”. Det är dags att lägga av med det där. Inte bara för din skull utan för din omgivnings skull. De människor som ser dig, den där 12 åriga Maria som snart kommer in i puberteten och snart kommer strunta i potatisen för att någon dum kille har sett hur mamma som också är tjej minsann inte äter någon potatis. Tjejer äter ju inte? Tjejer behöver bara lite sallad. Är det inte så? Det är ju männen som ska bli stora och starka. Tjejerna ska bli så ömtåliga att man knappt vågar ta i oss utan att vi ska gå av.

Visst är ceasardressingen god. Men den är inte bara god. För mig är det ett statement varje gång någon ger mig den där blicken jag känner igen så väl ”ska du verkligen äta upp allt på din tallrik, är du inte klar snart”. NEJDU! JAG ÄR INTE KLAR och ja, jag tänker äta den där. Jag vill också bli stor och stark. Framförallt vill jag må bra, och det betyder så fruktansvärt mycket mer för mig att få gå runt och må bra och göra ett statement åt rätt håll än att fortsätta på tränden i staden som kommer att ge dig anorexi.

BOUGHT ONLINE

Innehåller affiliatelinks


KLÄNNING / BIKINI / SOLGLASÖGON / BADRÄKT / KLÄNNING 

14 Kommentarer

 1. Sanna säger:

  Det bästa jag läst på länge, så rätt och viktigt att ta upp detta! <3

  1. Isabella Jedler säger:

   Tack <333

 2. Linda säger:

  YASSS! Det är vad jag kallar förebild.

 3. Anja säger:

  Så jäkla bra skrivet tjejen!! ????????????????

  1. Isabella Jedler säger:

   Tack finis

 4. Jessica Cullin säger:

  Unfortunately it is like that I see so many women battling their issues with their bodies every single day I am the store manager of a store in Sturegallerian Chamonelle, and I tried to do everything in my power for them to leave the store feeling good about themselves no matter what size they are ???????? Extremely well written and you have an awesome mentality ❤❤????????

  1. Isabella Jedler säger:

   Thank you <3 Soo true

 5. Isabelle säger:

  Jag håller med om att det är bra skrivet men jag kan inte låta bli (trots att jag endast utgår efter det du skriver i bloggen och faktiskt inte känner dig) att känna att detta är ”bara snack” från din sida. Don’t get me wrong, jag tycker det är svårt att kommentera på nätet då folk inte kan höra hur man egentligen menar det. Jag menar inget illa men har lite svårt att ta dig seriöst när mycket av dina inlägg de senaste veckorna har handlat om att komma i form och äta nyttigt. Det känns lite som att du skriver detta för att det är ”coolt med en smal, snygg tjej som äter vad hon vill”. Sen kan jag även tycka att du dömmer ut folk lite väl hårt, ingen väljer att få anorexia. Det grundar sig i en osäkerhet kring ens utseende och i en psykisk sjukdom man inte kan rå för.

  Att du dessutom lyckas trycka ner folk som använder facetune i samma inlägg när du själv använder olika typer av fillers. Är inte det ungefär samma sak? Båda använder sig av metoder för att stärka sina styrkor? Lyft dig själv till skyarna, det diggar jag och det borde fler tjejer göra.. men du behöver kanske jobba lite på hur du uttrycker dig om andra.

  1. Isabella Jedler säger:

   Herregud läs om gör rätt. Facetunad in real life skrev jag. Våra ideal. Att se ut som en pinne. Sen fattar jag inte hur du kan tycka så. Jag har läsare. Då är det väl bra som fan att jag poängterar att vi tjejr måste vara starka och inte tryckas ner av allt hets som jag är säker på att EXAKT ALLA känner igen sig i. Jag också! Det handlar om att vara stark och försöka hålla fast vid att ens egenvärde inte ligger i hur smal man är och det hoppas jag verkligen INTE att du bara ser som snack! För det är verkligheten!

 6. S säger:

  Fast vänta, du skriver själv om diet/bantning var och varannan dag?! Haha alls skrattar åt den uppenbara dubbelmoralen i detta inlägget…

  1. Isabella Jedler säger:

   På vilket sätt gör jag det? 😀

 7. Lisa säger:

  Det är så viktigt att ta upp sånna här ämnen jag önskar verkligen det fanns fler som dig, Du är min förebild och gör mig så glad du sprider alltid positiv energi ,jag älskar dig❤️

  1. Isabella Jedler säger:

   Åh tack så jättemycket ❤️❤️ jag ❤️ dig med

 8. Linda säger:

  Halleluja – vilket bra inlägg! 🙂

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.