5 TIPS TILL DIG SOM FUNDERAR PÅ SAMBOLIVET

Posted in Bella tipsar, DEEEEEP

och levde lyckliga i alla sina dagar

Godkväll mina kära hjärtan! Ny kategori här på bloggen, ”…och levde lyckliga i alla sina dagar” tyckte den texten var passande för den nya kategorin. Har ju bara varit lite dålig på att skriva ner mina tankar i bloggen på sistone, kanske av någon form av rädsla tror jag? Förut var jag ju ensam. Nu är jag ju inte det längre, nu har jag ju Mike att tänka på hah. Vill ju inte att nån ska tänka att hans flickvän är dum i hövve liksom, men antar att jag får lägga av med den rädslan och fortsätta skriva vad jag tänker och våga nyttja yttrandefriheten. Jag älskar ju att skriva ner mina tankar. Jag tänker så mycket mer än jag pratar och det kan vara riktigt skönt att skriva av sig, även fast man alltid ändrar sina uppfattningar och tankar med tiden så måste jag våga stå för vart jag är i livet just nu och hoppas på att ni kan ta emot mina tankar utan att bli arga osv, liksom lita på att ni, liksom jag förstår att alla människor är i olika stadier i livet och tänker olika. Fortsätta tro att människor kan acceptera mig för den jag är, precis som jag vill acceptera andra människor.

Nog om det! Nu ska vi ju snacka om något helt annat här tänkte jag. Även fast detta på många sätt också innebär att man accepterar varandra. Jag pratar självklart om det jag benämnde snabbt i det förra inlägget. Att flytta ihop.

Jag har bott på många herrans olika sätt, jag har bott i ett av de ”sämre” kvarteren i Linköping, ett av de ”finare”, ihop med min familj, ihop med en annan familj, i norrland, ensam i Stockholm, kollektiv, ihop med bästis, ihop med främling, ihop med pojkvän osv så lite har denna 21 åriga flicka ändå varit med om tycker jag när det kommer till det här med att flytta ihop. Har fått många frågor angående boendesituationer osv så jag tänkte skriva lite om det och mina tankar inför min nuvarande relation.

Tidigare har jag flyttat ihop några gånger med andra individer utan något egentligen frivilligt val. Jag bodde ihop med Anton och hans familj för att de var så otroligt snälla och förstod att så mycket var på tok att hans pappa kom och hämtade mig och mina saker en dag. Det funkade jättebra, jag och Anton var ju bästa vänner och hans familj tog verkligen hand om mig som sin egna dotter. På så sätt kanske inte detta direkt var att ha en sambo egentligen, men man anpassar sig till varandra och med lite kärlek funkar det mesta har jag lärt mig. Kärlek och respekt är receptet till allt bra på jorden. Det viktigaste när man ska flytta ihop med en annan individ är att båda har respekt för varandra och varandras vanor och levnadssätt. En stökig person trivs sällan bra ihop med en pedant och vise versa. Är man två lika människor så går det alltså så mycket enklare. Dock kan jag tycka att pedanten får gå före, alla människor kan må bra av lite ordning och reda kan jag tycka. Ska jag sitta här och fördjupa mig i alla gånger och situationer jag flyttat ihop med olika människor kommer jag få hålla på i flera timmar så nu till det dagens inlägg faktiskt skulle handla om från början: att flytta ihop med sin kärlek.

 1. Testa under en period.
  Att dramatiskt hux flux flytta ihop i nöd är fasen inget att rekommendera. Jag tycker inte man bör flytta ihop för att det är det ”enklaste” för ena parten utan den dagen man känner att relationen är redo för det steget så tycker jag att det ska vara av kärlek. Jag har flyttat ihop av ”panik” för att det var det enklaste men helt ärligt så visste jag innerst inne att han inte var någon jag såg mig själv i framtiden med. När man går från att ses 3ggr i veckan till att behöva vara på varandra hela tiden så märker man extremt snabbt åt vilken håll relationen går åt. Det kan alltså gå extremt snabbt käpprätt åt helvette. Spendera extremt mycket tid ihop. Som nu tycker jag att det är superskönt att veta att jag typ bor med Mike och så men ändå har mitt place. Inte för att det ska användas som nån undanflykt om det uppstår bråk etc utan för att verkligen låta relationen vara intensiv och få känna in varandra och hur kompatibla man är till varandra på riktigt innan man står där fast med en lägenhet ihop och någon/båda måste flytta ut direkt och göra slut. Även känna på att klara av bråk utan att fly. Att liksom känna att man kämpar för relationen och kan klara av att bråka.
 2. Res ihop
  Innan en ihopflytt kommer på tal tycker jag att det är ett kanonbra tips. Det sägs att man inte känner någon förr än man rest ihop och jag tycker verkligen att det ligger något i det.
 3. Flytta till något nytt
  Det är verkligen det mest ultimata egentligen kan jag känna. Det blir verkligen en chans för båda att känna att de är på hemmaplan. Att få inreda lika mycket ihop och göra båda röster hörda är något som kommer att underlätta. När det kommer till mig och Mike så kommer det nog bli som så att jag flyttar in hos honom (tyvärr) hahah. Det gör ju att han är på hemmaplan och jag är en gäst. Kan tänka mig att det kan krångla till det i många relationer. Speciellt för mig som bloggande supertjejig tjej som gärna sminkar sig i rätt ljus osv. Kläder har jag också för den delen, så det gäller isåfall att kompromissa lite och verkligen vara öppen för att det blir hemmaplan för båda. Annars kan nog det också vara en snabb lösning på att ena part blir missnöjd och vill göra slut.
 4. Förvaring
  Tror aldrig man kan ha för mycket förvaring. Den dag jag flyttar in hos Mike på riktigt kommer jag att köpa en välplanerad garderob. Det är bara så.
 5. Kärlek, respekt och kommunikation
  Receptet på allt bra i världen som sagt. Med dessa tre saker kommer man väldigt långt.

 

Nu måste jag slita mig från datorn!
Lycka till :*

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.