RÄTT IN I KAKLET

Posted in DEEEEEP, everyday

Fasen! Mår så jäkla dåligt just nu rent ut sagt. Jag är en stark tjej, klagar fasen inte om det inte verkligen är något och brukar kunna vara helt normal när jag är sjuk konstigt nog. Hjärnan brukar liksom alltid vara på topp ändå. Kände att förkylningen var Påväg i söndags men ignorerade det, stressade iväg till filminspelning igår direkt på eftermiddagen då jag sminkade 6 personer på 2h och BAM. Helt plötsligt, påväg till bussen kunde jag inte ens röra på fötterna framåt. Det bara slog till, så konstigt? Antar ioförsig att det är så kroppen fungerar. Man håller in saker extra under stressiga dagar. Men så fort jag kom hem till Mike och han lagat mat till mig såg han hur jag såg ut och började proppa i mig vatten och Ipren. Sen dess gick det utför för varje sekund. Ena sekunden är jag supervarm och andra superkall. Vet faktiskt inte om det verkligen är så många grader skillnad i praktiken, men som det känns. Hemskt. Rösten är dessutom borta helt nu och om jag försöker gör det hur ont som helst och likadant när jag hostar till. Antar detta är det hemska viruset min kropp hållt borta så många veckor nu. Har ju känt länge att nånting är påväg och nu förstår jag. Blev bara att vara hemma idag. Jag som ALDRIG ger mig, jag är ALDRIG hemma från jobb, aldrig varit. Därför jag inte direkt bloggat heller som ni kanske kan förstå. 

Aja. Nu ska jag gå på alla olika recept mot förkylning som finns och kurera mig själv med vitaminer och soppa eller nåt. Semeldagen idag tydligen. Synd att Mike har ett vad med sina vänner nu och ska va nyttig. Det innebär att även jag nämligen är med på ett hörn, men jag har lite dålig karaktär i dåliga tillstånd. Däremot när jag är sjuk, så vet jag att kroppen inte direkt ska svulla i godis. Då måste man tänka på vad kroppen faktiskt kanske behöver, inte vad hjärnan vill ha. 

Den taktiken jag körde med när jag hade körtelfeber. Jag fick inte gå en meter enligt min läkare. Inte vara ensam. 2h senare blev jag lämnad ensam hemma resten av helgen. 41 grader feber hade jag, 200kr på bänken och 1km till närmsta affär och tomt i kylen. Det skulle ta flera veckor för mig att bli frisk enligt läkaren. Det hade jag ju inte tid med tänkte jag och krigade till Ica för att handla massa frukt och mat så att kroppen skulle ha näring och orka göra mig frisk igen. 3 dagar tog det. Sen var jag FRISK. Visserligen låg jag och trodde att jag skulle dö första två nätterna, men har man viljan att faktiskt bli frisk, och äter det man borde istället för vad man vill, så finns det faktiskt en riktigt stark kraft i kroppen som man inte riktigt kan förklara. Man måste lära sig att ta hand om sig själv, rädda sig själv även i de mest omöjliga förhållanden. Jag tror det är lite det som gör en till en stark fighter. Så på så sätt, är jag idag glad över att jag lärde mig att ta hand om mig själv i tidig ålder. Annars skulle jag nog varit en tjej som alltid klagar och mår dåligt över skitsaker. 

Men det ioförsig, hade jag varit en tjej som inte alltid behövt klara mig själv, hade jag kanske inte behövt en blogg att hävda mig i. Inte haft den där inre sjukliga drivkraften som aldrig ger upp. Allt är alltså alltid på gott och ont.

Nu ska jag proppa i mig vitaminer. Puss!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.