Vad jag egentligen tycker om att ha en bästis i PH…

Posted in everyday, I tanken

Idag släpptes min bästa vän som deltagare i Paradise hotel. Som småstadstjej i Stockholm har jag själv betraktat hypen i småstäder VS skamen i storstaden. ”Hur fan kunde du låta henne delta i det där liggprogrammet?” ”Hur fan kan en sån smart tjej som Sofia vara med i PH” ”vi vill inte ha några såna där PH deltagare här” är några ord jag hör här i storstaden, men i Linköping är Samir Badran den stoltaste person vi har, och där kommer Sofia också få ta en och annan bild. 

Nu tar jag det väldigt svart och vitt, men hur kommer det sig? En PH deltagare blir filmad dygnet runt, hen är alltså enligt mig så stark i sig själv att hen vågar utelämna sig så privat det bara går att tänka sig på Sveriges kanske bästa sändningstid, och fansen? De älskar inte profilerna för att de åstadkommit flera miljoner på kontot eller för att de kör Ferrari. Nej, de älskar dem just för dem de är. 

Kanske är det avundsjuka som gör oss så hatiska mot de som bara får kärlek utan att egentligen prestera för pengar?

Det jag också märkt är att de personer som ser mest nedvärderande på programmet är sådana som antagligen själva aldrig ens tittat på det. 

Sofia är en riktigt duktig tjej. Alla MVG i skolan, ordningssam och bra värderingar. Hon är tjejen jag skulle rekommendera till mina bästa killkompisar och hon är en av mina absolut bästa vänner. Den där överlojala tjejen som får en att tro på människor igen. 

Jag tvekar inte en sekund på att hon en dag köper en egen Ferrari, och jag tycker att hon är stencool som vågar utelämna sig så öppet till svenska folket som man faktiskt gör. Det är mer än många andra någonsin skulle våga göra. Hon vågar vara sig själv.

Hennes blogg hittar ni HÄR < 

Du har tidigare nämnt att b-kändisar har hybris och varför du inte tycker om program som de”

Yes. Jag tror att många blir förändrade och elaka eftersom de förknippar berömmelsen med att vara bättre än alla andra, vilket inte är fallet. Och jag tror att det är lätt hänt eftersom de kanske drömt länge om att få vara med i tv och bli kända, och när allt händer över en natt blir många odrägliga och tror att de är bättre än alla andra. Något jag inte är rädd över med Sofia.

3 Kommentarer

 1. Lisa säger:

  Fast, du har ju tidigare sagt att folk som är med är pinsamma och gör det bara för att bli kända och få uppmärksamhet? Åsikter kan ändras, så det är därför jag frågar….

  1. Isabella Jedler säger:

   Klart det finns två sidor av myntet. Sist pratade nog om b-kändisar med hybris om jag kommer ihåg mitt inlägg rätt vilket jag håller med om än idag. Att b kändisar som e med i program som ex paradise hotel vill bli ”bättre än andra” och blir odrägliga så fort de får fame. Vilket jag inte tror kommer hända med Sofia 🙂

   1. Lisa säger:

    Då förstår jag hur du menar. Tack för förtydligandet =)

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.