6 STEPS OF BAKING

Posted in Bella tipsar, everyday, MAKEUP ARTIST, Skönhet, Smink

DSC08622 DSC08626

Godkväll, idag ska jag dra med Michelle på sminkevent så vad passar inte in bättre en kväll som denna med ett baked face, strobeing och det jag kallar ”instavänligt” smink? Det är Real Techniques som bjudit in till event med någon makeup star så hoppas att det kommer bli kul.

Nå, nu till frågan jag får så ofta. ”Hur ska man lägga basen och vad ska jag ha för foundation som ger mig porslinshy?”, faktum är att det mer handlar om HUR man använder sig av produkterna mer än vad man har för produkter har jag märkt. För börjar du contoura med puder på ett flottigt ansikte så kommer det bli fläckligt tyvärr. Mitt tips är:

  1. Använd en täckande foundation i RÄTT NYANS! Gärna gul snarare än rosa. Ingen vill se ut som en gris i ansiktet.
  2. BAKA, kör på RIKLIGT med transparent puder så att du blir helt torr och matt i ansiktet, bortsta av överflöd. Då riskerar du varken att bli fläckig eller att sminket inte håller.
  3. contoura med puder, ni vet vart det ska vara ljust VS mörkt vid det här laget redan va 😀
  4. fram med naturliga färger, ROUGE! Kolla på nyansen du har naturligt på din läppfärg som hjälp.
  5. strobe! Skimmer på kindben, nästippen, brynbenet etc.
  6. FUKTA! Nej självklart ska du inte behöva gå runt torr som sahara i ansiktet. Använd dig av ex, MAC fix + efter sminkningen, spraya lätt över ansiktet med vatten eller fukta en svamp och tryck FÖRSIKTIGT över sminkningen.

LYCKA TILL!

Nu ska denna nörd iväg på event.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.