4 naturliga ingredienser som skönhetsknep

Posted in Bella tipsar, JAG TESTAR, Skönhet

Godkväll! Varför känns det som Söndag idag när det är Tisdag? Kanske eftersom jag är hemma och tar hand om mig själv ikväll med allt möjligt skönhetspyssel. Vet inte om ni märkt det men ni som följer mig på snapchat vet att jag har en hel del grejer från nu3 hemma hos mig. Var inne på deras hemsida för några dagar sedan och hittade lite bra recept med naturliga ingredienser för skönhet, så jag tänkte dela med mig av recepten till er som jag testar på ikväll.

aloe-vera-gel-loeffel-2

Första huvud-ingrediensen på deras recept kommer antagligen inte som en chock.

Hårkur med aloe vera och olivolja

Ingredienser
4 matskedar nu3 aloe vera juice
3 matskedar olivolja
1 tesked citronsaft
1 äggula

Anpassa mängden utefter hårlängden.

Användning: Blanda ihop alla ingredienser med en visp. Applicera masken på hår och hårbotten och massera in lätt. För att förstärka den vårdande effekten kan du täcka huvudet med plastfolie och sedan linda in i en handduk. Efter ca. 20 minuter sköljer du håret rent med ljummet vatten och ett milt schampo.


Ansiktspeeling

Ingredienser
3 matskedar naturell yoghurt
2 matskedar havregryn
1 matsked nu3 aloe vera juice
1 tesked honung

Användning:
Blanda den naturella yoghurten med aloe vera-juicen, rör i honung och till sist rörsockret. Massera in peelingen mjukt i ca. 1 minut på ren hy. Skölj sedan av med ljummet vatten.


Kvargmask

Ingredienser
½ gurka
2 matskedar kvarg
1 matsked nu3 aloe vera juice

Användning:
Mixa gurkan till en puré och blanda sedan med kvarg och aloe vera-juice. Applicera masken jämnt över ansiktet och låt verka i ca. 10-15 minuter. Efter verkningstiden sköljer du rent ansiktet med varmt vatten.


Skärmavbild 2016-08-30 kl. 20.20.37

Ansiktspeeling med kokosolja

Ingredienser
1 matsked nu3 kokosolja
1 matsked ekologiskt rörsocker
1 tesked honung eller agavesirap
1 skvätt citronsaft

Användning:
Värm upp den fasta kokosoljan så att den blir smidig i konsistensen. Tillsätt rörsocker och honung och blanda väl. Större mängder kan förvaras i en lufttät och återförslutningsbar burk, helst i kylskåp. Värm upp till rumstemperatur före användning så att peelingen återfår sin smidiga konsistens.


Skärmavbild 2016-08-30 kl. 20.22.52

Avokado och kokos hårkur

Ingredienser
1 matsked nu3 kokosolja
1 mogen avokado
1–2 matskedar (vegetabilisk-)mjölk (valfritt)

Användning:
Värm upp den fasta kokosoljan tills den blir flytande. Mixa avokadon till en puré och tillsätt kokosoljan. Om konsistensen är för fast kan du lägga till lite (vegetabilisk-)mjölk. Massera in i hårlängderna och hårtopparna efter att du tvättat håret. Täck sedan med plastfolie och linda in håret i en handduk. Låt verka i minst en timme och skölj sedan ur noggrannt (flera gånger om det behövs), tills du inte har några kännbara oljiga rester kvar i håret.

Ha en bra Tisdagskväll! Om ni inte orkar med detta nu kan ni ju spana in de relaterade produkterna nedan och beställa hem dem lagom till söndagsmyset.

Adlinks

1 Kommentar

  1. J säger:

    Kan du skriva ett inlägg om hur du stylar ditt hår när du har hairtalk? 🙂 har också det men vill helst inte platta eller locka varje dag men gör jag inte det känns topparna så tjocka?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.