ALKOHOLISM

Posted in DEEEEEP

”DET ÄR OKEJ, DU ÄR JU BARA 20” well, hur många gånger har man inte fått den tröstrepliken när man varit bakis allt för många gånger en vecka. Hur många gånger har jag framförallt inte sagt så till mig själv? Nog är jag ändå en hyfsat städad tjej med alkoholen, jag blir inte personlighets förändrad eller något sådant, jag har faktiskt helt ärligt uppriktigt kul. Men om man skulle ställa sig själv ett ultimatum att vara nykter under en period, och se det som ett problem, ja då borde man rannsaka sig själv och inse att det faktiskt är ett problem. Alkohol är den legala drogen i samhället.

Jag trodde inte man kunde ha kul utan alkohol under en längre period tills jag åkte till Oslo och träffade en tjej, precis lika gammal som jag som varit nykter i 2 år. WOW. Vilken förebild. Jag skulle ljuga om jag inte sa att det var hon som inspirerade mig till detta val.

Är det inte lite sorgligt att det snarare ska vara mer vanligt än ovanligt att kröka. Är det inte lite sorgligt hur vi människor måste hitta något mer för att vi inte vågar vara oss själva fullt ut utan? Är det inte lite sorgligt att man tappar hakan fler gånger av att någon säger att den är nykter än just onykter?

Jo jag tycker nog det, även om jag som sagt älskar ett glas rött till maten, även om jag älskar att festa loss hela natten med mina vänner. Även om jag finner det enklare att vara öppen och social med något glas vin i knoppen. Men varför inte bara låta det utveckla min nyktra sida att växa. Varför inte bara öva på att bli den där öppna sociala personen nyktert istället för att behöva ta till med alkohol?

Denna detox skulle bara vara under denna vecka i Linköping, men nu ska jag och Vickan gå mot något större. Nu ska vi öva oss på att inte vara personerna som är keffa och osociala nyktra på krogen. För vi kommer festa, det är sommar! Men vi kommer festa nyktra, vi kommer komma ihåg allt alla säger och gör, och vi kommer alltid alltid alltid bara göra det vi precis vill göra. Hur jäkla awesome är inte det? Även om vi som sagt haft bra moral på fyllan också.

Jag tänker inte ha någon nedräkning, jag tänker inte ha någon vit månad eller liknande gör enligt mig använder man en nedräkning som något jobbigt, lite som en jobbig detox. Man längtar tills dagarna är över, men jag tänker inte göra det, jag tänker mig något större. En ny vana helt enkelt.

Tycker du fortfarande nykterister är tråkiga? Ta en titt på denna så kanske du också tänker över dina vanor:

http://www.svtplay.se/video/3183492/ar-vardagsdrickandet-varre-an-helgfyllan/ar-vardagsdrickandet-varre-an-helgfyllan-avsnitt-1

1 Kommentar

  1. Elin säger:

    Så otroligt ärligt och fint inlägg Isabella! Jag har själv varit nykter i ett år och har skrivit en hel del om det på bloggen det senaste. Det ligger uppe intervjuer med bloggarna Josefin Dahlberg och Vanja Wikström 🙂

    Midsommarhelgen i år var min första nyktra sedan jag drack första gången, och utan tvekan den bästa! Keep up the good work, jag hejar på dig!

    Stor kram!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.