ALLT DU BEHÖVER VETA OM HIGHLIGHT SHADEING OCH DUSTING

Posted in Bella tipsar, MAKEUP ARTIST, Skönhet, Smink

 

 Jaa ni, detta kan vara en djungel att tappa bort sig själv i, men det finns faktiskt en klar logik enkel att följa för oss som tappar bort sig i youtube djungeln, så jag tänkte reda ut detta så konsekvent och enkelt som möjligt.

SHADEING
Färgvalet till detta ska vara en kall färg samt läggas i naturliga skuggor. Exempel på områden är under kindbenet, tinningen, globlinjen, droppskugga, under läppen samt näsan. Lägger du en på näsan så tänk då bara på att blanda shadeing och dusting (som jag återkommer till längre ner) då näsan ser platt ut framifrån men sticker ut från sidan. Tänk även på shadeingen vid kindbenet att fadea innefrån hårfästet och utåt uppåt. Har man öst på en massa foundation på ansiktet är det vanligt att ansiktet plattas till och tar bort de naturliga skuggorna. Därför är detta moment extra viktigt. Mörka färger ”trycker in”. Jag använder mig av nougat.

DUSTING/SOLPUDER
Appliceras på ansiktets platta partier, exempelvis pannan och läggs oftast i en varmare färg. Färgen ska vara 2-3 nyanser mörkare än basen. Jag brukar lägga min från hårfästet i pannan för att både förminska och smala till pannan.

HIGHLIGHT
2-3 nyanser ljusare än basen och läggs som en triangel under ögat/kindbenet, hakan, näsroten sotat upp på pannan samt näsryggen. En highlight plockar fram partier. Kan även läggas under brynbenet samt över brynet.

ROUGE
Läggs enklast med lätta svep både underifrån kindbenet och ovanifrån. En rouge läggs för att plocka fram naturlig rodnad och kommer få dig att se både piggare och fräschare ut. Vill man få en naturlig färg kan man gå efter färgen på läpparna.

När det kommer till kindbenen så kom ihåg att shadeing, rougen samt highlighten ska lappa över varandra mjukt!

Jag använder mig av .färgs palett choklad som man kan göra det mesta med. Kommer även inom kort upp en tourial på en sotad look jag skapade med denna palett. Paletten hittar ni HÄR.

(Just nu är det även 500kr rabatt på den så skynda och fynda!)

 

1 Kommentar

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.