Q/A

Posted in Q/A

QA

Q: Hej! Ääälskar din blogg och du är så sjukt snygg! Men undrar en sak, hoppade inte du av gymnasiet för ett tag sen? För jag har själv läst lite om makeup artist utbildningar men vad jag vet så måste man ha en gymnasial utbildning för att få gå makeup utbildningen? :/ så undrar bara hur du gör med det? Jag har själv ingen gymnasial utbildning och vill också bli makeup artist så det är därför jag undrar! Jätte tacksam för svar! Tack för en bra blogg, kram! 

A: Hej! Tack så jättemycket till att börja med, vad glad jag blir. Jo det gjorde jag och det är inget jag märkt av än jag ska ha stor ångest över. Har man ett jäklar anamma i sig så löser sig det mesta ändå. Vill man jobba med något som kräver vidare studier är det klart att gymnasiet är viktigt och hade jag haft möjlighet hade jag också gått klart men så är inte fallet och som sagt, man klarar sig! Inte vad jag vet, kurserna jag tittat på är privata sen kanske det finns CSN berättigade studier men den jag går är privat och priserna jag hittat ligger på ca 65 000kr och uppåt. Det enda som krävs förutom pengarna är ett jäkla driv och att bli antagen till kursen. Sen måste man vara beredd på en stenhård konkurrens. 

Q: Hur har du råd med en sån utbildning ? Man får ju inte ta lån hur som helst när man inte haft fast jobb en längre period. Skulle också vilja gå en sådan utbildning men har tyvärr inte råd. Hoppas du kan svara på min fråga.

A: Well, jag arbetar hårt med min blogg och alla andra jobb. Eftersom detta är en studie som antagligen leder till jobb så fungerar det där med lån inte på samma sätt. En del makeup artist utbildningar vet jag även hjälper dig att kunna ta ett lån för att finansiera studierna. Ibland måste man investera i sig själv helt enkelt. 🙂

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.